woensdag, 1. augustus 2007 - 12:51

Engelse jongeren te gast op Schouwen-Duiveland

Schouwen-Duiveland

In het kader van de internationale jeugduitwisseling zijn twaalf jongeren uit Hatfield in de periode van dinsdag 31 juli tot en met 9 augustus te gast op Schouwen-Duiveland. De jongeren in de leeftijd van 13 tot 16 jaar verblijven negen dagen bij een leeftijdgenootje in een gastgezin. De werkgroep Internationale Uitwisselingen heeft een gevarieerd programma voor deze dagen opgesteld.

Op het programma staan activiteiten als een survival, varen op een mosselkotter,zwemmen, barbecue en excursies naar Waterland Neeltje Jans,Vlissingen, Amsterdam en de Efteling. Daarnaast is er nog gelegenheid om met het gastgezin uitstapjes te maken. De jongeren uit Hatfield keren donderdag 9 augustus weer huiswaarts. Het vertrek is rond 08.30 uur vanaf het gemeentehuis.

De uitwisselingen met St. Hilaire en Hatfield dateren uit de periode na de Watersnoodramp van 1953. De eerste officiële uitwisseling met St. Hilaire was in 1955. De band met Namestovo is van latere datum. Door deze contacten met Hatfield en St. Hilaire behoort Schouwen-Duiveland tot de oudste jumelage-gemeenten in Europa.
Provincie:
Tag(s):