dinsdag, 2. oktober 2007 - 13:23

Enschede wint Landschapsprijs 2007

Enschede

De gemeente Enschede heeft dit jaar de Gemeentelijke Landschapsprijs voor natuur- en landschapszorg gewonnen. Enschede volgt daarmee de gemeente Hardenberg op. Landschap Overijssel maakte dit afgelopen zondag bekend in de Wheem in Oud Avereest tijdens de provinciale contactdag voor gemeenten.

Namens de jury overhandigde plaatsvervangend voorzitter Gedeputeerde D. Buursink de plaquette en het bedrag van 5.000 euro aan wethouder J. van der Zee van Enschede. De gemeente Enschede krijgt de prijs omdat deze gemeente als eerste gemeente in Overijssel, samen met de Stichting Agrarisch Welzijn (Stawel) een lokaal systeem voor Groene Diensten heeft ontworpen.

Met de Gemeentelijke Landschapsprijs wil Landschap Overijssel gemeenten stimuleren een actief natuur- en landschapsbeleid te voeren, met name ten aanzien van particuliere landschapselementen. De provincie Overijssel ondersteunt dit initiatief van harte, wat onderstreept wordt door het voorzitterschap van de jury door Gedeputeerde D. Buursink.
Provincie:
Tag(s):