maandag, 20. augustus 2007 - 14:28

Enschedese studenten dansen tegen Aids

Enschede

Studenten van Algemene Studentenvereniging Taste (ASV Taste) organiseren op zaterdag 25 augustus een concert om geld binnen te halen voor de bestrijding van hiv en aids. Het concert wordt gehouden onder de noemer ‘Enschede supports Dance4Life’. Met de actie wil de Enschedese studentenvereniging jongeren wijzen op de gevaren van bijvoorbeeld onveilig vrijen.

Volgens Anrike Visser van ASV Taste zijn er nog te veel jongeren die niet stilstaan bij de gevaren. “We willen de jonge student bewust maken van de constante dreiging.� Hiv en aids treffen vooral een jonge generatie mensen. “Daarom is het ook juist die generatie die opstaat en in actie komt�, aldus Visser.

Dance4Life is de internationale actiecampagne waarbij jongeren zelf het heft in handen nemen in de strijd tegen hiv en aids. Zaterdagavond 25 augustus zal Enschede tijdens de introductie in het teken staan van �Start dancing, stop aids�.

Het geld dat wordt opgehaald komt ten goede aan de founding partner van Dance4Life: STOP AIDS NOW! “Zij besteden het gedoneerde geld aan lokale projecten in door hiv en aids getroffen gebieden wereldwijd. Daar willen wij als studentenvereniging graag ons steentje aan bijdragen.�
Provincie:
Tag(s):