woensdag, 25. juli 2007 - 12:23

Er komt geen verbreding A4 bij Leiden

Leiden

Rijkswaterstaat mag de A4 niet verbreden langs een dichtbebouwd gebied bij Leiden. Dat heeft de Raad van State vandaag bepaald in een rechtszaak die Milieudefensie twee jaar gelden aanspande.

Reden is de verslechtering van de luchtkwaliteit rond het tracé en langs de omliggende stads- en snelwegen. De Raad van State hekelde eveneens dat Rijkswaterstaat niet ver genoeg in de toekomst heeft gekeken naar de gevolgen voor luchtkwaliteit. Op maar liefst vier onderdelen werd het tracébesluit vernietigd.

Volgens de Raad van State is het besluit van Rijkswaterstaat om extra rijstroken aan te leggen niet zorgvuldig opgesteld en niet gebaseerd op een deugdelijke motivering. Verder oordeelde de Raad dat de luchtkwaliteit op enkele plekken dusdanig zou verslechteren dat deze niet tegen lichte verbeteringen elders mag worden weggestreept.

Rijkswaterstaat betreurt het dat niet kan worden gestart met de verbreding van de A4, een belangrijke stap in de aanpak van de fileproblematiek in de Randstad en het verbeteren van de leefbaarheid in de omgeving van de A4. Dagelijks passeren op dit traject 100.000 voertuigen. En deze stroom verkeer wordt ieder jaar groter.
Provincie:
Tag(s):