vrijdag, 25. mei 2007 - 10:06

Er op uit in de parken van Zwolle

Zwolle

Wist u het al? Zwolle heeft maar liefst 33 parken! Al deze parken zijn nu overzichtelijk gebundeld met een kleine toelichting in het 33 parkenboekje. Met 50,2 ha is Zandhove het grootste park en met 0,3 ha is het Broerenkerkplein het kleinste. In het boekje staan de stadsparken, de begraafplaatsen en de landgoederen.

Wethouder Peter Pot van Groen overhandigt het eerste exemplaar van het boekje aan de Freule van Eekhout tijdens de Dag van het Park in park Eekhout. Ook de aanwezigen zullen een exemplaar krijgen. Na zondag is het boekje af te halen bij het gemeentelijk informatiecentrum tegen inlevering van de bon uit het huis-aan-huis blad ‘Groen, groener, groenst’. Vanaf 28 juli kost het boekje € 2,50.

De gemeente heeft het boekje gemaakt in het kader van ‘Zwolle, groenste stad van Europa 2006’. Zwolle heeft verschillende soorten parken. Luier-parken, zoals het park aan de Potgietersingel en het Ter Pelkwijkpark. Parken om naar te kijken, zoals het Nahuysplein. Parken om lekker door heen te fietsen en te wandelen, zoals het Engelse Werk en parken om dingen te doen, zoals de Nooterhof en Wijkpark Berkum.
Provincie:
Tag(s):