woensdag, 11. juli 2007 - 21:24

Eric van Oosterhout voorgedragen als nieuwe burgemeester Aa en Hunze

Gieten

De gemeenteraad van Aa en Hunze heeft op woensdag unaniem besloten de heer Eric van Oosterhout voor te dragen als de nieuwe burgemeester van de gemeente Aa en Hunze.

Eric van Oosterhout is 46 jaar en lid van de PvdA. Hij is sinds 1 januari 2005 gemeentesecretaris/algemeen directeur van de gemeente Veendam. Vanaf 1989 is hij werkzaam bij die gemeente in verschillende functies. Ook is hij lid geweest van de gemeenteraad van Veendam. Hij heeft veel (landelijke) bestuurservaring op onder meer onderwijsgebied. Eric van Oosterhout is gehuwd, heeft drie dochters en is in zijn vrije tijd fervent duursporter.

De gemeenteraad heeft het advies van de vertrouwenscommissie overgenomen. De vertrouwenscommissie is unaniem van oordeel dat Eric van Oosterhout in de volle breedte aan de profielschets voldoet. Hij wordt onder andere gekenschetst als een goede verbinder en een dynamische persoonlijkheid met een heldere visie. Met Eric van Oosterhout krijgt Aa en Hunze een burgemeester waar men veel vertrouwen in heeft.

De voordracht van de gemeente gaat naar de minister van Binnenlandse Zaken. Naar verwachting zal de nieuwe burgemeester in de loop van september aan de slag kunnen in Aa en Hunze.
Provincie:
Tag(s):