donderdag, 27. september 2007 - 10:22

Erica Terpstra opent Wall of Fame

Hoorn

Erica Terpstra, voorzitter van het NOC*NSF opent zaterdag 29 september om 11.00 uur, in kunstijsbaan De Westfries de regionale Wall of Fame. Deze eregalerij bevat actiefoto’s van sportmensen uit Hoorn en West-Friesland die een uitzonderlijke sportprestatie hebben geleverd.

Samen met Erica Terpstra openen zij de eregalerij. Na de onthulling maken de sporthelden een ereronde over de kunstijsbaan met ijszeilboten. De eerste topsporters die onderdeel vormen van de Wall of Fame zijn: Lobke Berkhout en Marcelien de Koning: drievoudig wereldkampioenen zeilen, Olympische 470 klasse (2005, 2006 en 2007), Wim Ruska: tweemaal wereldkampioen (1967 en1971) en tweemaal Olympisch kampioen judo (allebei in 1972); Ernesto Hoost: viervoudig wereldkampioen K-1 (1997, 1999, 2000 en 2002), Stephan van den Berg: viervoudig wereldkampioen (1980 t/m 1983) en Olympisch kampioen windsurfen (1984).

De gemeente Hoorn wil met de Wall of Fame een zichtbare, blijvende herinnering creëren aan topsporters uit de regio die uitzonderlijke prestaties hebben geleverd. Bovendien is het een extra middel om sporters te eren die de hoogste sportonderscheiding van de gemeente al hebben ontvangen. De eerste sporters komen allen uit Hoorn. Topsporters uit andere West-Friese gemeenten kunnen door hun gemeente worden voorgedragen om ook een plaats te krijgen in deze regionale Wall of Fame.

Om 11.00 uur openen Erica Terpstra en de sporters de Wall of Fame. Alleen Ernesto Hoost is in het buitenland en laat zich vertegenwoordigen door een familielid. Na de onthulling van de foto’s maken de sporters een ereronde over de kunstijsbaan met ijszeilboten. Deze boten zijn ter beschikking gesteld door DN IJszeilvereniging Nederland. De opening is tevens de start van het nieuwe schaatsseizoen in kunstijsbaan De Westfries.

Deze opent om 11.00 uur haar deuren. Wie toch al van plan was de ijzers die dag onder te binden, is welkom om de onthulling van de fotogalerij mee te maken. Vanaf ongeveer 11.30 uur is het ijs beschikbaar voor het publiek.
Provincie:
Tag(s):