dinsdag, 17. juli 2007 - 11:13

Erik Hulzebosch brengt Vierdaagse wandelaars in extase

Nijmegen

Erik Hulzebosch, marathonschaatser en zanger, staat de moegestreden wandelaars met raad en daad bij tijdens de Nijmeegse Vierdaagse. Motiverende woorden van de populaire schaatser en popster, een spons over het gezicht, een handdoek over de schouders en een professionele massage; dit alles vindt plaats in de Opfris Dug-out langs de route van het parcours.

Edet heeft een team samengesteld, dat er voor zorgt dat op de tweede en zwaarste dag meer wandelaars de finishlijn halen. Ter gelegenheid van de 91e editie van de Vierdaagse plaatst Edet bovendien meer dan 500 gratis en schone toiletten in en om Nijmegen. Hiermee verwacht Edet ruim 110.000 liter urine op te vangen.

Met jaarlijks rond de 2000 afhakers zijn er op de tweede dag verreweg de meeste uitvallers. Traditioneel gezien is deze dag van het parcours daarom het zwaarst. In 2005 gaven Dennis van der Geest en Troy Douglas de vierdaagsel(i)efhebbers een duwtje in de rug. Omdat vorig jaar het evenement na één wandeldag afgelast werd wegens extreme warmte, pakt Edet het nog grootser aan met de Opfris Dug-out.

Erik Hulzebosch staat met zijn team op een locatie langs de weg van de wandelroute in een dug-out van 2 meter hoog bij 3 meter breed. Met handdoeken, water, bemoedigende woorden en massages van een professionele sportmasseur zal het Opfris team van de Twentenaar voor de ultieme verfrissing zorgen.

‘A-j 't earste knoopsgat mist, krie-j 't buis nooit good too’

Hulzebosch heeft zelf menig sportprestatie neergezet en weet daarom goed wat de 42.825 deelnemers te wachten staat: “Deze mensen leveren echt een topprestatie en verdienen tijdens de zwaarste dag een opkikker!�.

De Top 5 Tips van Erik Hulzebosch voor wandelaars:

1. Denk altijd dat je de beste bent!

2. Denk niet teveel na, doe het gewoon! Erik licht toe:�Je moet het maar zo denken: vanavond zitten we gewoon weer aan de warme maaltijd, en dan zou je’t maar niet gehaald hebben!�

3. Blijf altijd goed drinken tijdens het wandelen. Beter te veel dan te weinig.

4. Neem drie dagen van te voren genoeg rust en drink genoeg water. “We hebben het over duursport en het zijn de afvalstoffen die je dan nekken. Die voorbereiding is in de topsport heel belangrijk.�

5. Als je in het begin een fout maakt, komt het niet meer goed. Begin dus rustig. “Zoals wij zeggen in Twente:�A-j 't earste knoopsgat mist, krie-j 't buis nooit good too.�
Provincie:
Tag(s):