dinsdag, 6. november 2007 - 0:16

Ernstig milieumisdrijf bij Opsporing Verzocht

Oud-Vossemeer

Politie Zeeland vraagt dinsdagavond 6 november 2007, via het programma Opsporing Verzocht, aandacht voor een ernstig milieumisdrijf dat zondagavond 23 september jl. plaatsvond.Op die avond zijn door tot nu toe onbekende personen vijf vaten olie in de berm geleegd. De lege vaten werden achtergelaten in de berm langs de Krabbekreekweg en de Holaereweg in Oud-Vossemeer.

Er is in totaal illegaal meer dan 4000 liter verontreinigde olie geloosd en nog eens bijna 1000 liter gedumpt. Deze olie heeft het oppervlaktewater ernstig vervuild. Ook was er gevaar dat het grondwater zou worden aangetast. Dit is een directe bedreiging voor de drinkwatervoorziening.

Om dat te voorkomen is direct de vervuilde grond tot een diepte van bijna twee meter afgegraven. Er is meer dan 250 kubieke meter grond afgevoerd. Men is drie dagen bezig geweest om alles weer schoon te maken. De totale kosten voor het opruimen, saneren en verwerken bedragen meer dan 150.000 euro. Een bedrag dat voor rekening van de samenleving komt.

De politie wil graag in contact komen met mensen die zondagavond 23 september iets bijzonders is opgevallen of die iets belangrijks over de daders of de achtergelaten vaten weten te vertellen.

Het programma Opsporing Verzocht wordt morgen uitgezonden op Ned. 1 en begint om 21.50 uur. Woensdag 7 november om 13.20 uur is de herhaling op Ned. 2.
Provincie:
Tag(s):