dinsdag, 30. oktober 2007 - 18:24

Ernstig verwaarloosde bull terriër in beslag genomen

Boarnsterhim

Een 13 Kilo wegende bull terriër is door de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) in beslag genomen. Normaal gesproken weegt dit ras meer dan 25 kilogram. Het dier was dan ook vel over been toen de inspecteur de 26-jarige verdachten, een man en een vrouw uit de gemeente Biarnsterhim, een proces-verbaal overhandigde.

De hond kreeg nauwelijks te eten en te drinken en werd niet uitgelaten waardoor zijn verblijfplaats in de bijkeuken een smerige bende was. Het dier is intussen veilig ondergebracht bij een opslaghouder en is buiten levensgevaar.

Een week eerder had de behandelend inspecteur voor het eerst contact met de mannelijke verdachte. Deze gaf aan dat hij een afspraak had gemaakt met een dierenarts om de bull terrier binnen een week te laten euthanaseren. Navraag bij de dierenartspraktijken in de omgeving leerde echter dat er geen afspraken waren gemaakt. Precies een week later bleek het dier nog steeds onveranderd op dezelfde plaats in de bijkeuken te liggen. Het was alleen nóg viezer.

Daarop heeft de LID besloten het dier in beslag te nemen. De hond is nagekeken door een dierenarts die tot de conclusie kwam dat euthanasie niet noodzakelijk was, maar dat het dier verwaarloosd werd.
Provincie:
Tag(s):