maandag, 10. december 2007 - 12:51

Ernstige verkrachting jonge vrouw

Zutphen

Een jonge vrouw is zaterdagochtend in Zutphen het slachtoffer geworden van een ernstige verkrachting.De politie kreeg omstreeks 03.40 een melding van een getuige dat hij een damesfiets ter hoogte van de parkeerplaats van het zwembad aan de Keucheniusstraat in Zutphen had aangetroffen.

Ook lag er een damestas bij. Gewaarschuwde agenten stelden direct in de omgeving een onderzoek in. In de tas werden persoonlijke spullen aangetroffen en op het adres van de eigenaresse werd in eerste instantie niemand aangetroffen. De politie zette de omgeving direct af en bij de zoektocht naar de jonge vrouw werd ondermeer een speurhond ingezet.

Rond 06.30 uur meldde het slachtoffer zich bij de politie en werd duidelijk dat de vrouw, komend uit de stad en fietsend richting de wijk Leesten, ter hoogte van het zwembad door een jongeman van haar fiets is getrokken. Hierna is zij meerdere malen door hem verkracht. De feiten vonden plaats langs het verbindingsweggetje tussen het zwembad en de nabij gelegen voetbal- en hockeyvelden. De verdachte heeft zijn slachtoffer al die tijd van haar vrijheid beroofd. Hij heeft haar ook nog meegenomen naar het zogenaamde “spookhuis� aan de Ooijerweg vlakbij het Zutphense ziekenhuis.

De vrouw is tijdens het gebeurde mishandeld en heeft zich onder doktersbehandeling moeten stellen.
De verdachte is een jongeman tussen de 18 en 21 jaar met een mager postuur. Hij is ongeveer 1.65 à 1.75 lang en heeft een rechte scherpe neus. Ook heeft hij een spleetje tussen zijn tanden. Hij droeg een blauwe spijkerbroek, een zwarte halflange jas met capuchon en bontkraag.
De politie zoekt contact met mensen die de jongeman mogelijk afgelopen nacht in het uitgaanscentrum van Zutphen hebben gezien. Mogelijk zijn er krantenbezorgers of mensen die vroeg op pad waren die de jongeman, die uiteindelijk lopend richting de Zuidwijken er vandoor ging, hebben gezien.
Provincie:
Tag(s):