dinsdag, 6. februari 2007 - 15:27

Europa's grootste biogasstation naar Leeuwarden

Leeuwarden

Biobrandstoffen zijn in Friesland niet langer toekomstmuziek. In Leeuwarden zal op donderdag 8 februari, rond 8 uur, Europa's grootste tankstation voor biobrandstoffen worden geopend. De plaats van gebeurtenis is zeker toepasselijk te noemen. Het nieuwe biobrandstoffenstation van Delta Oil is gelegen aan de nieuwe Haak om Leeuwarden, aan de Morseweg op het Newtonpark.

De locatie is bereikbaar vanaf Bedrijventerrein Leeuwarden-West en via de afslag naar Bolsward tegenover de MacDonalds bij Goutum. Om zowel de zakelijke als particuliere klant zo goed mogelijk te kunnen bedienen, levert Delta Oil naast de moderne biobrandstoffen ook de reguliere brandstoffen als Euro 95, diesel en rode diesel voor diverse voertuigen. Tijdens de openingsweken worden op zowel de schone als gewone brandstoffen aantrekkelijke kortingen gegeven.

De nieuwe schone brandstoffen waarmee de automobilist kan kennismaken zijn biodiesel, PPO (puur plantaardige olie), E85 (een mengsel van benzine en ethanol) en Biogas (natuurlijk gas). De brandstoffen voldoen aan alle hedendaagse technische en milieutechnische voorwaarden. Voor wie meer wil weten over de technische eigenschappen van de biologische brandstoffen, geeft de website van Delta Oil alle relevante informatie.
Provincie:
Tag(s):