zaterdag, 23. juni 2007 - 21:14

Europaweg weer open voor verkeer

Assen

De Europaweg in Assen is weer in zijn geheel beschikbaar voor autoverkeer. Op de Europaweg-West is het eerste deel van het nieuwe viaduct klaar en op de Europaweg-Noord zijn de kruispunten met Industrieweg en Groningerstraat gereed.

Een aanzienlijk deel van de overlast is daarmee verleden tijd. Vanaf de Industrieweg kan men weer gewoon linksaf de Europaweg-Noord op en de omleiding via de Hoofdvaartsweg en de Balkendwarsweg is opgeheven.

De vernieuwde kruispunten zorgen voor een betere afwikkeling van met name het verkeer van en naar Groningen. Zo zijn er extra rijbanen gemaakt en is het systeem van verkeerslichten aangepast. Die reageren nu nog beter op het verkeersaanbod. Tegelijk met de werkzaamheden aan de kruispunten heeft onderhoud plaatsgevonden aan de Europaweg-Noord.

De werkzaamheden voor het verbeteren van de bereikbaarheid van Assen liggen goed op schema. Volgens planning zijn eind 2007 de weg Peelo en de Tweede Hoofdontsluiting Kloosterveen gereed. De Blauwe As is voor de zomer 2008 klaar.
Provincie:
Tag(s):