dinsdag, 24. juli 2007 - 8:13

Europese kunst in één busritje met de burgemeester

Provincie

Kunstobjecten uit vijftien Europese landen bezichtigen in een busrit van twee uur… Dat kan! En u bent ervoor uitgenodigd. Donderdag 26 juli wil burgemeester Alberse van de gemeente Oude IJsselstreek u per bus meenemen om de buitengewone expositie Oer-Kracht te bezichtigen. Oer-Kracht is ’s werelds grootste tentoonstelling van smeedkunst en metaalsculpturen.

De tentoonstelling, die nog tot 28 september te bezichtigen is, is een tentoonstelling met ruim 300 kunstobjecten uit vijftien verschillende landen. Op 28 plekken in de gemeente Oude IJsselstreek en de Duitse buurgemeente Stadt Isselburg staan de grotere kunstwerken. De kleinere objecten zijn te bezichtigen in de binnenexpositie in de voormalige ijzergieterij DRU. De tentoonstelling is georganiseerd door het Nederlands IJzermuseum i.o., het Internationale Fachverband Gestaltender Schmiede (IFGS), Stadt Isselburg en de gemeente Oude IJsselstreek.

Tijdens de rondrit langs verschillende kunstobjecten is ook de voorzitter van de stichting Nederlands IJzermuseum, en tevens één van de inrichters van de buitententoonstelling, Peter van Toor aanwezig. Hij zal toelichting geven op de verschillende kunstobjecten en de plaatsing. Ook Janny Pronk van het IFGS en stichting Oer-Kracht is aanwezig.
Provincie:
Tag(s):