donderdag, 5. juli 2007 - 16:23

Europese markt in Heerlen afgelast

Heerlen

De Europese markt die de gemeente Heerlen en het bestuur van de stichting Promotie Evenementen Centrum (PEC) op 10, 11 en 12 augustus in het Centrum van Heerlen wilden organiseren gaat dit jaar niet door. Er wordt alles aan gedaan de markt volgend jaar wel weer te houden, meldt de gemeente Heerlen.

De Europese Markt die vorig jaar voor het eerst in Heerlen georganiseerd werd was een drukbezocht succes. De wens om de markt ook dit jaar te houden werd om praktische problemen van derden onhaalbaar.

De deelnemende marktkooplieden komen vaak van heel ver en moeten twee Europese markten combineren om de reis rendabel te houden. Daarom wordt de Europese markt steeds in twee verschillende steden op opeenvolgende weekenden georganiseerd. Dit jaar was de Europese Markt van Heerlen “gekoppeld� aan de deelgemeente Alexander van de stad Rotterdam. Ondanks eerdere toezeggingen heeft Alexander pas geleden besloten de markt niet te laten plaatsvinden vanwege een aantal logistieke problemen.
Hierdoor meldden zich een groot aantal ondernemers af voor de Europese markt in Heerlen. De organisatie kon daardoor niet meer garanderen dat er in Heerlen een markt van voldoende omvang kon worden neergezet.

Er is nog wel geprobeerd om andere steden in de Euregio te interesseren voor het organiseren van een Europese markt in een weekend voor of na de Europese markt in Heerlen. Er was zeker belangstelling vanuit andere steden maar de termijn om dat georganiseerd te krijgen is daarvoor te kort gebleken. Daarop hebben de stichting PEC en de gemeente het besluit genomen de Europese markt dit jaar af te gelasten.

Voor het jaar 2008 zijn de vooruitzichten beter. Dan kan de Europese markt in Heerlen, zoals het er nu uitziet, net als vorig jaar gekoppeld worden aan die in de gemeente Purmerend. Het bestuur van de stichting PEC en de gemeente zullen alles op alles zetten om dan in Heerlen weer een succesvolle en omvangrijke Europese Markt te organiseren.
Provincie:
Tag(s):