woensdag, 25. juli 2007 - 13:39

Eurovisie songfestival krijgt concurrentie

Baarn

Het Eurovisie Songfestival krijgt concurrentie van de Eurovision Dance Contest (of Eurovisie Dansfestival). Nederland heeft zich voor dit evenement geplaatst met vier dansparen. In totaal doen er dertien landen mee aan het evenement en de de Tros zendt het rechtstreeks uit. Lucile Werner presenteert de voorrondes in Nederland.

Dansers die mee hebben gedaan aan versies van Dancing with the Stars, door heel Europa, zullen in het evenement tegen elkaar uitkomen. Ieder land bepaalt welk koppel zijn land vertegenwoordigt door voorrondes te houden.

Op 1 september zal elk land twee dansen doen. De eerste is een ballroom dans of een latin dans, de tweede een freestyle met nationale invloeden.
Aan het programma werken Oostenrijk, Denemarken, Finland, Duitsland, Ierland, Nederland, Portugal, Rusland, Spanje, Zweden, Zwitserland, de Oekraïne en het Verenigd Koninkrijk mee.

In de eerste Nederlandse voorronde staan:

Alexandra Matteman en Redmond Valk (2de NK Latin American)
Susanne de Kleijn en Dennis Kruse (Top van Europa Standaard)
Michèle Gleimann en Herman Lak (NK Standaard kampioen)
Moniek Nieuwenburg en Anthony van Egmond (Showdans gespecialiseerd)

De vierkoppige jury bestaand uit actrice Inge Ipenburg, stylist Mari van de Ven, danser Marcus van Teijlingen en journalist Wilma Nanninga.

De kijker thuis bepaalt via televoting wie op zaterdag 1 september onze vaderlandse eer verdedigt tijdens het 'Eurovisie Dans Festival' in Londen dat de TROS rechtstreeks uitzendt.
Categorie:
Tag(s):