dinsdag, 14. augustus 2007 - 9:54

Evacuatie bij brand in appartementencomplex na vechtpartij

Geleen

Maandagavond kwam bij de politie een melding binnen over een vechtpartij aan de Agnes Printhagenstraat in Geleen. Bij deze vechtpartij werd een bijl gebruikt. Een 37-jarige man uit Geleen raakte ernstig gewond.

Hij liep een hoofdwond op. Hij is overgebracht naar het Academisch Ziekenhuis in Maastricht. De ander, een 37-jarige inwoner van Stein, liep lichte verwondingen op. Hij werd naar het Maaslandziekenhuis in Sittard gebracht.

Enkele minuten eerder was een melding binnengekomen dat een appartement aan de Burgemeester Lemmensstraat in brand stond. Bewoner van dit appartement bleek de ernstig gewonde man van de vechtpartij te zijn. Bij deze brand raakte een achttal appartementen en een garage beschadigd. Het appartement, waar de brand ontstond, werd door de brandweer onbewoonbaar verklaard. Bij de brand in het appartementencomplex zijn geen mensen gewond geraakt.

Ongeveer tien bewoners konden afeglopen nacht niet in hun woning terugkeren. Zij hebben elders onderdak moeten zoeken. Vier bewoners zijn door de gemeente ondergebracht in een hotel. De overigen hebben bij familie een slaapplaats gevonden.

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht en de eventuele samenhang van de vechtpartij en de brand in het appartement. De brandweer onderzoekt de brand.
Provincie:
Tag(s):