donderdag, 11. oktober 2007 - 23:28

Evacuatie wegens 'verdacht pakketje' in stadskantoor

Etten-Leur

Zo’n 100 personen hebben donderdagmiddag het stadskantoor in Etten-Leur moeten verlaten na het aantreffen van een verdacht pakketje. Het pakketje werd rond 14.30 uur in de hal van het stadskantoor opgemerkt. Een teamleider explosieven verkenning van de politie besloot dat het Explosieven Opruimings Commando erbij moest komen voor nader onderzoek. Op dat moment moesten alle medewerkers van het stadskantoor het pand verlaten. De politie zette in afwachting van het Explosieven Opruimings Commando de omgeving af.

Rond 18.30 uur werd het sein veilig gegeven. In het pakketje bleek een baksteen te zitten, die verpakt was in krantenpapier. De politie ging er daarom vanuit dat het om een bewuste actie ging van een nog onbekend persoon. Om die reden hebben technisch rechercheurs een sporenonderzoek ingesteld in en rond het pakketje.

Op basis van verkregen informatie had de politie al snel een mogelijke verdachte in het vizier. De man bevond zich vlakbij de afzetting en kon meteen worden ingerekend. Bij zijn arrestatie gaf hij direct toe dat hij verantwoordelijk was voor de actie. Het gaat om een 46–jarige man uit Etten-Leur. De man wordt momenteel verhoord om duidelijkheid te krijgen over het motief van zijn handelen. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt, terwijl bezien wordt of eventuele economische schade op hem verhaald kan worden.
Provincie:
Tag(s):