dinsdag, 9. oktober 2007 - 7:17

Ex-advocaat Bram Zeegers overleden

Amsterdam

In zijn woning aan de Lairessestraat in Amsterdam is dinsdagmorgen het levenloze lichaam van de 58-jarige ex-advocaat Bram Zeegers aangetroffen. Rond 03.15 ontving de alarmcentrale een 112-melding vanuit de woning. De vrouwelijke melder gaf het verkeerde perceelnummer door waardoor de politie moest zoeken. Nadat de politie de juiste woning had gevonden, werd er niet opengedaan.

Hierna heeft men zich toegang verschaft tot de woning en trof hier een vrouw en het levenloze lichaam van een man aan. De man lag in bad en bleek de kroongetuige uit het Kolbak onderzoek te zijn. In dit onderzoek is Willem Holleeder één van de verdachten. Zeegers heeft vorige week, zij het achter een zwart scherm, een getuigenverklaring afgelegd over de afpersing van vastgoedman Willem Endstra.

Volgens onbevestigde bronnen zou Zeegers samen met de vrouw een drankje gedronken hebben op een feest met hierin een geestverruimend middel. De vrouw zou het drankje niet in zijn geheel hebben opgedronken omdat ‘het haar niet zou smaken’.

De vrouw, die met behulp van de brandweer uit de woning is getakeld, is met een ambulance overgebracht naar een ziekenhuis. Omdat de politie alle mogelijkheden omtrent de dood van Zeegers openhoudt, is de vrouw aangehouden en is de politie in gesprek met haar. De vrouw zou volgens de politie een vriendin zijn van Zeegers.

Zeegers zou volgens het Openbaar Ministerie regelmatig onderwerp zijn geweest van een risicoanalyse. Omdat Seegers een kroongetuige in het Kolbak onderzoek was, zorgde het OM voor een bepaalde mate van beveiliging. Of het OM hierin tekort geschoten is, zal uit onderzoek moeten blijken.
Provincie:
Tag(s):