woensdag, 29. augustus 2007 - 10:15

Ex-Nomad aangehouden door arrestatieteam

Sittard-Geleen

In Sittard is woensdagochtend een lid van de voormalige Nomads aangehouden op verdenking van verboden wapenbezit. De politie was gealarmeerd door buurtbewoners die schoten zeiden te hebben gehoord in of nabij de woning van de man. De man werd door een Arrestatie Team opgepakt, meldt de politie Limburg-Zuid.

Rond 02.00 uur vannacht nam het lid van de voormalige motorbende zelf contact op met de politie omdat hij zich niet op zijn gemak voelde in zijn woning. De politie nam daarop een kijkje ter plaatse, maar trof er niks ongewoons aan. Enige tijd later kreeg de politie een melding dat er schoten waren gehoord in of nabij de betreffende woning. Dit keer kregen de agenten bij het huis van de ex-Nomad te horen dat ze niet welkom waren en bij daglicht nog maar eens moesten terugkomen.

Tegen 07.00 uur vanochtend is het Arrestatie Team de woning binnengevallen en heeft de bewoner aangehouden. Bij de doorzoeking, die nog steeds gaande is, is een vuurwapen aangetroffen. Onderzocht wordt wat er vannacht in of bij de woning is voorgevallen en of de schoten die de buurtbewoners zeggen te hebben gehoord, uit dit wapen afkomstig waren.

In verband met sporenonderzoek is de omgeving van de woning afgezet. In de loop van de ochtend houdt de politie een buurtonderzoek.
Provincie:
Tag(s):