maandag, 23. april 2007 - 14:58

Examenkandidaten leggen ‘meesterproef’ af bij de brandweer

Zeist

De leerlingen, Robert Albers, Dennis Bosma, Marjolein van Tricht, Randell van der Lee, Swen van Dorp, Mark de Kruijf, Timothy Potgieter en Denny van Veluw, hebben hun examenopdracht, ‘meesterproef’ afgelegd bij de brandweer Zeist. De acht 4e jaarsstudenten van de VMBO opleiding Sport, Dienstverlening en Veiligheid hebben in opdracht van de brandweer onderzoek gedaan naar de wijze waarop de ontruiming is geregeld bij de brandweer en op de gemeentewerf.

Bedrijven zijn verplicht om hun personeel zo snel mogelijk in veiligheid te brengen bij calamiteiten. Zij regelen dit binnen het ontruimingsplan en door regelmatig te oefenen. De studenten hebben naast het uitvoeren van controles een ontruimingsoefening voorbereid en uitgevoerd. Hun bevindingen hebben zij getoetst aan regelgeving en het ontruimingsplan en aan hun opdrachtgever gepresenteerd. Op 25 april houden de studenten hun eindpresentatie in de brandweerkazerne.

De studenten hebben op dit moment slechts één belang en dat is slagen voor het examen. De meesterproef hebben zij als nuttig ervaren en zij vonden het best spannend om buiten de school onderzoek te doen. Op 8 en 9 mei doen ze schriftelijk examen en hopen dan in juni het diploma in ontvangst te mogen nemen.
Provincie:
Tag(s):