zondag, 18. februari 2007 - 16:44

Excelsior houdt stand tegen sterk Ajax

Excelsior heeft voor een stunt gezorgd door in de Amsterdam Arena Ajax op 2-2 te houden. In 1984 pakte de Rotterdamse club voor het laatst een punt in de hoofdstad.

Het publiek zag al vroeg Edgar Davids zijn eerste goal sinds zijn terugkeer maken uit een vrije trap. Excelsior, dat tot voor dit duel tien achtereenvolgende nederlagen leed, reageerde adequaat en nam via Andwélé Slory en Eldridge Rojer zelfs brutaal de leiding.

Nog voor de rust scoorde de in de basis gestartte Klaas-Jan Huntelaar de 2-2. De tweede helft was éénrichtingsverkeer. Met Kenneth Perez voor Tom de Mul en Ryan Babel voor Olaf Lindenbergh, gooide Ajax alles op de aanval en dicteerde het ook, maar echte kansen kreeg de ploeg niet.

In de alles of niets slotfase, waarbij alle Ajax-spelers op Maarten Stekelenburg na, op Rotterdams grondgebied stonden, kregen Leonardo en Gabri nog de kans op een beslissende uithaal, maar beide raakte de bal volledig verkeerd.