zondag, 29. juli 2007 - 11:19

Explosie verwoest woning

Amersfoort

Een explosie heeft zaterdagavond 28 juli een woning aan de Vinkenbaan 8 in de wijk Liendert totaal verwoest. De twee woningen aan weerszijden liepen zodanige schade op dat ze niet meer bewoonbaar waren. Van de buren was zaterdagvond één gezin thuis. Het bedrijf Salvage heeft ervoor gezorgd dat dit gezin onderdak kreeg in een hotel in de buurt. Er zijn geen gewonden gevallen.

Rond tien voor half negen kreeg de brandweer zaterdagavond de melding dat er een explosie had plaatsgevonden en vervolgens brand was uitgebroken. Omwonenden waarschuwden de brandweer, politie en ambulance. Volgens getuigen sloegen binnen enkele minuten de vlammen uit het dak. De brandweer was in ongeveer twintig minuten de brand technisch meester, maar is nog tot ongeveer elf uur die avond bezig geweest met nablussen. Dit nablussen werd bemoeilijkt, omdat de eerste en tweede verdieping van de woning niet meer te betreden waren. Het nablussen kon daardoor alleen gebeuren via het dak, waarvan alle dakpannen door de brandweer waren verwijderd. Om te voorkomen dat de brand opnieuw zou oplaaien heeft de politie de woning ’s nachts extra in de gaten gehouden.

De bewoners van Vinkenbaan 8 zijn op vakantie, evenals de buren van nummer 10. Deze woning liep door de explosie ook ernstige schade op. Muren raakten ontzet en door de kracht van de explosie was een aantal ramen van deze woning gesprongen. Van de woning op Vinkenbaan 6 raakten muren ontzet en liep het dak schade op. Door de explosie werden glasscherven meters ver verspreid. Eemfors heeft later op de avond de straat schoon geveegd. De gesprongen ramen van de woning van nummer 10 zijn dezelfde avond nog dichtgetimmerd.

De politie heeft zondag onderzoek gestart naar de oorzaak van de brand.
Provincie:
Tag(s):