donderdag, 4. oktober 2007 - 8:23

Explosief bij Rabobank Slotermeer gevonden

Amsterdam

De politie heeft donderdagochtend rond 04.00 uur materiaal aangetroffen dat lijkt op een explosief nabij een Rabobankfiliaal aan de Slotermeerlaan op Plein ‘40-’45 in Amsterdam. Na een tip, die de politie binnenkreeg via Meld Misdaad Anoniem , dat er vlakbij het bankfiliaal overvalattributen zouden liggen, gingen agenten op onderzoek uit. Dit heeft een woordvoerder van de politie tegenover Blik op Nieuws bevestigd.

Omdat er ook sprake was van mogelijk explosief materiaal werd er met behulp van een explosievenspeurhond in de omgeving gezocht. Uiteindelijk werden in een nabijgelegen pand achter een rooster inderdaad zulke spullen aangetroffen.

Hierop heeft de politie een afzetting gemaakt en werd het Explosieven Opruimings Commando (EOC) ingeschakeld. Die heeft het gevonden materiaal onschadelijk gemaakt en overgedragen aan het Team Forensische Opsporing die een sporenonderzoek zal instellen. De politiewoordvoerder meldde dat het gaat om materiaal dat lijkt op een explosief dat mogelijk zou kunnen worden gebruikt om de pinautomaat van de bank op te blazen. Verder onderzoek zal moeten uitwijzen om welke stof het exact gaat.

Forensische rechercheurs hebben vervolgens verder onderzoek rond de vindplaats verricht. In de loop van de ochtend is de afzetting rond de bank weer opgeheven. De politie heeft nog geen verdachten op het oog en zet het onderzoek voort.
Provincie:
Tag(s):