maandag, 30. juli 2007 - 13:48

Expositie ‘Verdronken land van Gobbenoord’

Kapelle

Christa Breure exposeert van 30 juli 2007 tot en met 24 augustus 2007 een deel van haar werk in de hal van het gemeentehuis te Kapelle. De foto's in deze expositie zijn genomen in mei van het afgelopen jaar bij Rilland, het ‘Verdronken land van Gobbenoord’.

Het dorpje Gobbenoord, reeds genoemd in 1365, is samen met 17 andere dorpen op 5 november 1530 verzwolgen door de Sint Felix-vloed in het gebied van Reimerswaal. Deze ramp voltrok zich op een zaterdag, van-daar dat deze dag tot op heden nog steeds de ‘Quade Saterdach’ wordt genoemd.

“Samen met de gemeente archivaris, Frank de Klerk, heb ik de restanten in het gebied bekeken; heel bijzonder dat die zichtbaar waren. Nu is het er nog, maar door het uit-diepen van de Westerschelde kan dit unieke eb-landschap verloren gaan “, aldus Crista Breure.

Slib en afkalving zorgen ervoor dat resten niet altijd zichtbaar zijn, maar de foto's binnen deze expositie brengen de bezoekers van het Gemeentehuis naar het ‘Verdronken Land van Gobbenoord’, zonder dat zij vieze voeten krijgen.

De meest unieke foto is het panorama van het ‘Verdronken land van Grobbenoord‘ met een lengte van 6 meter lang en 0,55 cm hoog. “In ieder geval breder dan de Nachtwacht van Rembrandt. De afdruk van het 360 graden panorama is mede tot stand gekomen dankzij het Historisch Museum De Bevelanden in Goes voor de expositie tussen ‘Honte en Hinkele’ waar dit panorama onderdeel van heeft uitgemaakt. Met het komen en gaan van de scheepvaart was dit Panorama alleszins gemakkelijk vast te leggen, maar het is uiteindelijk toch gelukt op het slik�, aldus de exposante.

De expositie kan worden bezocht in de hal van het gemeentehuis.
De openingstijden van het gemeentehuis zijn:

Maandag, woensdag van 9.00 uur tot 16.00 uur
donderdag van 9.00 uur 13.00 uur en van 17.00 tot 20.00 uur
dinsdag en vrijdag van 9.00 uur tot 13.00 uur.
Provincie:
Tag(s):