dinsdag, 4. december 2007 - 18:15

Expositie over Amsterdamse metro

Amsterdam

Wethouder van Verkeer, Vervoer en Infrastructuur Tjeerd Herrema opent op vrijdag 7 december de expositie ‘Dertig jaar Metro’ in de nieuwe Openbare Bibliotheek Amsterdam. In oktober 1977 ging de eerste Amsterdamse metro rijden tussen het Weesperplein en Amsterdam-Zuidoost.

Een mooi moment om stil te staan bij de bewogen geschiedenis van de metro én bij de toekomstige ontwikkelingen van de metro. Om die reden is er vanaf 8 december 2007 tot 4 februari 2008 in de Openbare Bibliotheek Amsterdam een expositie te bezichtigen over dertig jaar metro in Amsterdam.

Op de expositie is te zien, te horen en te lezen welke invloed de metro de afgelopen dertig jaar heeft gehad op de ontwikkeling van de stad. Daarnaast wordt ook vooruit geblikt: wat staat er de komende jaren te gebeuren op het gebied van de metro en wat betekent dat voor Amsterdam?

In de galerie van de bibliotheek worden bijzondere foto’s van de metro getoond. Denk aan beelden van de bouw van de Oostlijn, de Nieuwmarktrellen, de transformatie van station Amsterdam Bijlmer ArenA en een impressie van de toekomstige Noord/Zuidlijn.

De tentoonstelling geeft, náást een overzicht van de gebeurtenissen rondom de metro, ook persoonlijke ervaringen weer van mensen die direct betrokken waren en zijn bij ‘onze metro’. Deze verhalen zijn gebundeld in het boekje ‘Dertig jaar Metro’. Alle genodigden ontvangen dit boekje tijdens de opening. Op vrijdag 7 december om 16.00 uur is de officiële opening, vanaf 8 december kan iedereen een kijkje nemen.
Provincie:
Tag(s):