dinsdag, 2. oktober 2007 - 9:22

Extra ‘spanning’ voor koperdief bij inbraak

Heerhugowaard

Het is wettelijk verboden, maar soms zou je de boel wel eens onder stroom willen zetten zodat dieven van je zuurverdiende spullen afblijven. Eigenlijk maar goed dat deze manier van beveiligen in ons landje verboden is anders zouden er teveel mensen gewond raken.

Toch zijn er een aantal bedrijven in Nederland waar dat anders is geregeld en daar kwam een 25-jarige inbreker uit Heerhugowaard zaterdagavond dan ook achter toen hij tijdens een inbraak levensgevaarlijk gewond raakte door stroom.

Rond 21.45 uur probeerde hij samen met twee andere mannen (respectievelijk 20 en 25 uit Heerhugowaard) koper te stelen uit een hoogspanningsstation van energiebedrijf Nuon.

De 25-jarige man had met een betonschaar een gat in het hek geknipt dat om het hoogspanningsstation aan de Voltastraat in Heerhugowaard staat. De man klom via een staander omhoog en knipte een leiding weg. Vermoedelijk is hij hierbij te dicht in de buurt van een transformator gekomen of heeft het stuk leiding dat hij wegknipte deze geraakt waardoor de man onder spanning kwam te staan en op de grond viel.

Zijn mededaders belden 112. De man werd in kritieke toestand overgebracht naar het MCA in Alkmaar. Hij verkeert inmiddels buiten levensgevaar. Wel heeft hij tweede en derdegraads brandwonden.

De mededaders werden meteen aangehouden nadat de politie ter plaatse kwam zaterdagavond. Na doorzoeking van hun auto bleken de drie al eerder die avond koper te hebben gestolen bij een bedrijf aan de W.M. Dudokweg in Heerhugowaard. Ook kwam een gedeelte van Heerhugowaard zonder stroom te zitten door deze inbraak.
Provincie:
Tag(s):