dinsdag, 4. december 2007 - 9:52

Extra brandcontroles bij scholen en zorginstellingen

Amersfoort

De Brandweer Amersfoort gaat in de periode na sinterklaas extra brandveiligheidscontroles bij scholen en zorginstellingen uitvoeren. Naast de controles verspreidt de brandweer ook een kaart met brandveiligheidstips onder deze organisaties. De controles en kaart zijn bedoeld om scholen en instellingen extra te attenderen op de brandveiligheid als zij hun pand gaan versieren voor de feestdagen.

Veel scholen en zorginstellingen versieren in de weken na het sinterklaasfeest hun pand voor de komende feestdagen. Bij het onjuist ophangen of plaatsen van versiering kan de brandveiligheid in het geding komen. Tijdens de controles zal de brandweer dan ook extra letten op zaken als bijvoorbeeld de soort en plaats van kerstbomen, het aantal en/of te laaghangende versieringen etc.

De brandweer adviseert instellingen bijvoorbeeld om te kiezen voor een kerstboom met kluit. Deze bomen zijn (door het vocht in de boom) minder brandbaar dan een kerstboom zonder kluit. Zo is het ook noodzakelijk om losse kersttakken stevig op te hangen en te impregneren. Dit laatste omdat de takken erg droog en daardoor erg brandgevaarlijk kunnen zijn.

De Brandweer Amersfoort houdt in verband met de feestdagen jaarlijks extra controles in deze periode. Vorig jaar werden er extra controles uitgevoerd in de horeca.
Provincie:
Tag(s):