donderdag, 15. februari 2007 - 20:11

Extra fietsenrekken en garderobemobiel tijdens carnaval

Eindhoven

Tijdens de carnavalsdagen van vrijdag 16 tot en met dinsdag 20 februari worden in het centrum van Eindhoven extra fietsenrekken geplaatst. De gemeente en de horecaondernemers willen hiermee de overlast door in het wilde weg geparkeerde fietsen in het uitgaansgebied tegengaan. Daarnaast is het een vorm van service aan het publiek.

Fietsen die lukraak worden geparkeerd in vluchtwegen of voor nooduitgangen leveren onveilige situaties op. Bedoeling van de extra rekken is om de geparkeerde fietsen te concentreren op verschillende locaties in de omgeving van het Stratumseind. De rekken zijn samen goed voor minimaal zeshonderd extra fietsparkeerplaatsen. Samen met andere bijgeplaatste rekken zijn er rondom het Stratumseind circa 900 extra stallingsmogelijkheden. De extra fietsenrekken zijn te herkennen aan hun hemelsblauwe kleur en worden woensdagochtend na carnaval weer uit het straatbeeld verwijderd.

Gedurende drie weekeinden na carnaval wordt het plaatsen van extra fietsenrekken bij wijze proef gecontinueerd. Ze worden dan op vrijdagavond neergezet en zondags in de vroege ochtend, een half uur na het sluiten van de cafés, weer opgeruimd. De rekken, voorzien van borden waarop de spelregels staan, worden geplaatst door Lucas Services. Dit bedrijf zorgt er ook voor dat er een mobiele garderobewagen aan het begin van het Stratumseind komt te staan. Met de opbrengst van deze garderobewagen wordt een deel van de kosten van de gratis (onbewaakte) stallingen gefinancierd.
Provincie:
Tag(s):