maandag, 26. november 2007 - 13:59

Extra nachtlijnen voor regio Amstelveen

Amstelveen

De nieuwe diensregeling die vanaf 9 december a.s. ingaat zorgt voor extra nachtlijnen. Na intensief overleg tussen de gemeente Amstelveen en het GVB is besloten om nachtlijn 354 weer te laten stoppen op het busstation.

Daarnaast gaat een tweejaarlijkse proef van start waarbij lijn 300 (Zuidtangent van Amsterdam Bijlmer via Amstelveen naar Haarlem) 's nachts met een uurs-frequentie gaat rijden. Ook de Connexxion nachtlijnen die het busstation al aandeden blijven gewoon rijden.

Tot een paar jaar geleden deed de buslijn 354 naar Waardhuizen ook busstation Amstelveen aan. Deze situatie werd met de herverdeling van de vervoersgebieden tussen Connexxion en het GVB beëindigd. Het busstation kwam buiten het toegestane vervoergebied van het GVB te liggen.

Reizigers in de nachtelijke uren vanuit het Stadshart moesten naar de Beneluxbaan lopen waar zich de dichtstbijzijnde halte bevond. Dit bracht nogal eens overlast met zich mee.
Wethouder Joss Tabak is blij met de verbetering omdat de overlast van wandelende reizigers aanzienlijk minder zal worden.
Provincie:
Tag(s):