maandag, 24. september 2007 - 14:04

Extraatjes voor minima in Dalfsen

Dalfsen

Het college van burgemeester en wethouders van Dalfsen heeft de gemeenteraad een voorstel gedaan om mensen met een minimuminkomen aan het eind van het jaar een extraatje te geven. Dit heeft de gemeente Dalfsen maandag laten weten.

Het college heeft voorgesteld een combinatie te maken van een Irischeque, voorheen de VVV-bon en een verstrekking in de vorm van een energiepakket en abonnement op een dagblad.

In het energiepakket zitten producten als een waterbesparende douchekop, tochtstrippen, spaarlampen en dergelijke. Op 27 oktober 2007 zal de gemeenteraad een besluit nemen.

Het college heeft naar mogelijkheden gezocht om binnen de regels van de Wet Werk en Bijstand dit te realiseren. In deze nieuwe bijstandswet, die in 2004 is ingevoerd, is namelijk het ongericht verstrekken van vergoedingen aan banden gelegd.

De wens voor iets extra’s voor de minima is naar voren gebracht door de gemeenteraad bij de behandeling van de Voorjaarsnota in juni. De Voorjaarsnota laat voor 2007 een gunstig financieel beeld zien, en de Gemeenteraad was van mening dat ook mensen met een minimuminkomen hiervan de vruchten kunnen plukken.

Op 1 oktober staat het onderwerp op de agenda van de Raadscommissie. In november zullen mensen worden aangeschreven die mogelijk in aanmerking komen voor deze eindejaarsuitkering.
Provincie:
Tag(s):