maandag, 27. augustus 2007 - 16:49

F-16 verzorgen fly-by bij Dutch Champ Car Grand Prix

Assen

Vanaf Vliegbasis Volkel vertrekken zondag 2 september rond het middaguur twee F-16´s om een fly-by te vliegen voor de Dutch Champ Car Grand Prix op het circuit van Assen. De toestellen worden ongeveer anderhalf uur later terugverwacht op de basis. Voor aanvang van de race vliegen de toestellen laag over het circuit om op die manier een groet te brengen aan bezoekers en deelnemers van de race.

De Dutch Champ Car Grand Prix, de Amerikaanse tegenhanger van de Formule 1, vindt dit jaar voor het eerst in Nederland plaats. Er wordt gereden met extreem snelle formulebolides, die het tot een uniek autosportevenement maken met grote internationale uitstraling. Namens Nederland is coureur Robert Doornbos zeer succesvol in deze categorie. De races worden wereldwijd op belangrijke televisiezenders uitgezonden en naar verwachting bezoeken meer dan 100.000 bezoekers het evenement.

Een F-16 jachtvliegtuig en een “Champ Car� hebben veel met elkaar gemeen op het gebied van hightech en teamwork. Reden voor Defensie om in te gaan op het verzoek om een bijdrage te leveren. Ook dient de aanwezigheid van de luchtmacht wervingsdoeleinden. De organisatie heeft namelijk veel nieuw personeel nodig voor vliegende en technische functies.
Provincie:
Tag(s):