maandag, 22. oktober 2007 - 19:44

F-16's gaan nachtvluchten oefenen

Volkel

Het avondvliegprogramma van Vliegbasis Volkel wordt met ingang van maandag 15 oktober a.s. opgestart. Vanaf die datum zijn er tot eind van dit jaar een zestal weken vastgelegd waarin het vliegen bij duisternis wordt beoefend.

In week 42, 45 en 50 wordt alleen op maandag- en dinsdagavond gevlogen. In week 44, 46 en 48 vindt het avondvliegen plaats van maandag tot en met donderdag. Op genoemde dagen wordt steeds zoveel mogelijk in de vooravond gestart (in principe voor 20.00 uur) en vinden er geen landingen meer plaats na 23.00 uur. In de overige weken van 2007 wordt ´s avonds niet gevlogen.

F-16´s van de vliegbasis nemen momenteel deel aan verschillende oefeningen in de Verenigde Staten van Amerika. Daarbij wordt ook getraind in het vliegen bij duisternis. Om die reden heeft het avond-vliegprogramma vanaf Volkel dit najaar een beperkt karakter.

Daadwerkelijke inzet van F-16 gevechtsvliegtuigen, zoals momenteel in Afghanistan, vindt steeds vaker plaats bij nacht en het toestel is steeds beter uitgerust voor nachtelijke operaties. Zo heeft de vlieger tegenwoordig de beschikking over geavanceerde nachtzichtapparatuur. Regelmatig moet hiermee worden geoefend.
Provincie:
Tag(s):