zondag, 20. mei 2007 - 16:58

FC Groningen gaat Europa in

FC Groningen is als overduidelijke winnaar uit de strijd gekomen in het tweeluik met FC Utrecht. De Noorderlingen wonnen de uitwedstrijd in Utrecht al met 0-2 en waren in de eigen Euroborg ook sterker dan de Domstedelingen. Het werd 2-1 en FC Groningen heeft zich dus geplaatst voor het UEFA Cup-toernooi.

Al na een kwartier was de zaak definitief beslist. Uitblinker Luis Suarez zorgde al in de 4e minuut voor de openingstreffer. Amper tien minuten later was de Groningse marge verdubbeld, dankzij een benutte penalty van Evgeniy Levchenko.

FC Groningen geloofde het toen eigenlijk wel en FC Utrecht was niet bij machte een eretreffer te maken. In een niet al te hoog tempo bleef FC Groningen nog de bovenliggende partij. In de tweede helft schampte Bruno Silva de lat en zorgden ook andere afstandsschoten nog voor enig gevaar.

Af en toe kwam ook FC Utrecht eruit. Een dikke tien minuten voor tijd benutte Gregoor van Dijk een goedkoop gegeven strafschop voor de bezoekers. Die treffer kwam alleen veel te laat om de spanning ook maar enigszins terug te brengen. Het feest in de uitverkochte Euroborg ging op de tribunes uitbundig verder. FC Groningen gaat Europa in. Het is voor de ploeg te hopen dat de man van de wedstrijd, Luis Suarez, dan ook nog voor FC Groningen speelt. De aanvaller speelde een weergaloze wedstrijd.