zondag, 15. april 2007 - 17:25

FC Groningen makkelijk voorbij NEC

FC Groningen heeft goede zaken gedaan in de strijd om het bereiken van de play-offs voor een UEFA Cup-ticket. De ploeg van Ron Jans won thuis vrij eenvoudig met 4-1 van NEC. Uitblinker in de Euroborg was Suarez. De Uruguayaan was betrokken bij de eerste twee Groningse goals en maakte de derde zelf.

NEC begon met veel mensen achter de bal, maar kwam ondanks de wat defensieve speelwijze toch op voorsprong door Holman. Levchenko benutte tien minuten later de toegekende strafschop voor de thuisploeg, nadat Otten Suarez torpedeerde binnen de zestien. Nog voor rust nam Groningen de leiding door de eerste goal in Groningse dienst van Svejdik. Suarez en Levchenko maakten in de tweede helft de score compleet.