zaterdag, 10. februari 2007 - 1:13

FC Groningen verslaat angstgegner

Excelsior wacht al 17 wedstrijden op een overwinning en dacht gezien de statistieken dat het vandaag wel eens zou kunnen gebeuren, immers van de negen ontmoetingen op het hoogste niveau hadden de Rotterdammers er vijf gewonnen tegen slechts één overwinning van de bezoekers. Dat was in het seizoen 1985/86, FC Groningen won toen met 1-2.

Excelsior startte ook goed aan de wedstrijd, maar de beslissende pass liet het iedere keer afweten. Ging dat wel goed, dan liet de afwerking de Kralingers in de steek, zoals bij Simr die door Bandjar vrij voor Roorda werd gezet en naast schoot. Bij de eerste de beste aanval van de bezoekers was het wel raak. Fledderus wist Lovre te vinden en de Serviër plaatste de bal buiten bereik van Zwarthoed in de linkerhoek.

Na rust mocht Suárez zijn opwachting maken na zijn wedstrijd met Uruguay en een terugreis van meer dan een dag. De aanvaller beloonde het vertrouwen van de trainer al binnen vier minuten toen hij een voorzet van rechts binnenkopte. De treffer was de doodsteek voor Excelsior. FC Groningen had de score makkelijk kunnen uitbouwen maar in de afwerking faalde de groenwitten.