zondag, 26. augustus 2007 - 16:49

FC Twente en FC Utrecht spelen gelijk

FC Utrecht heeft zondagmiddag het eerste punt gepakt in het nieuwe voetbalseizoen. Op bezoek bij FC Twente bleef de ploeg van Willem van Hanegem steken op een 2-2 gelijk spel.

Beide ploegen hielden elkaar in de eerste vijfentwintig minuten redelijk in evenwicht. De thuisclub zag een schot van Orlando Engelaar (foto) rakelings over gaan. De gasten kregen middels Leroy George hun grootste mogelijkheid. De knal van de aanvaller werd door Sander Boschker over de lat getikt.

Na een klein half uur spelen nam FC Utrecht enigszins verrassend de leiding. Een overtreding van Edson Braafheid werd door scheidsrechter Pieter Vink bestraft met een vrije trap en een gele kaart. Joost Broerse nestelde zich achter het leer namens de Domstedelingen. De verdediger schoot de bal op schitterende wijze over de muur en achter doelman Boschker: 0-1. Vijf minuten voor rust kwamen de Tukkers weer langszij. Een overtreding van Francis Dickoh op Jeroen Heubach leverde FC Twente een penalty op. Blaise N'Kufo wist wel raak met het buitenkansje: 1-1.

In de tweede helft zaten de toeschouwers in Enschede nog niet rustig op hun stoel of FC Twente had alweer gescoord. Engelaar slalomde zich behendig door de verdediging van FC Utrecht en kegelde vervolgens snoeihard de 2-1 binnen achter Vorm. Erg lang kon de thuisploeg niet genieten van de voorsprong. Amper tien minuten later stond de gelijkmaker op het scorebord. De Roemeen Lucian Sanmartean stuurde in de zestien meter twee tegenstanders het bos in en legde vervolgens de bal terug op de inkomende Tom Caluwé: 2-2.

In het laatste half uur leek FC Utrecht genoegen te nemen met het gelijkspel. FC Twente daarentegen probeerde nog iets te forceren. Tot drie keer toe claimde de ploeg van Fred Rutten een penalty, maar arbiter Vink wuifde de aantijgingen keer op keer weg.
Categorie:
Tag(s):