woensdag, 9. mei 2007 - 22:27

FC Twente krijgt te weinig tegen AZ

De heenwedstrijd tussen FC twente en AZ in de play-offs heeft geen winnaar opgeleverd: 1-1. Het was een wedstrijd waarin Twente vanaf het begin af aan de touwtjes in handen had.

De ploeg kon het veldoverwicht echter niet omzetten in een goal. Zoals wel vaker in het voetbal, viel de treffer aan de andere kant. Uitgerekend Simon Cziommer, oud-speler van Twente, pikte een geblokt schot op bij de rand van de zestien en aarzelde niet: 0-1.

Na rust knokte de thuisploeg zich terug in de wedstrijd en kwam het via een prachtig ingeschoten vrije trap van Kennedy Bakircioglu op gelijke hoogte. De ploeg van trainer Fred Rutten drukte daarna door, kreeg via Sharbel Touma en Orlando Engelaar ook nog kansen op de overwinning, maar die misère bleef AZ bespaard.

Vanuit het niets was het Moussa Dembele die AZ alsnog aan een zege kon helpen in de 65e minuut. De Belg werd de diepte ingestuurd op de rechterflank, stifte vervolgens fraai over Sander Boschker heen, maar raakte de lat. Twente bleef daarna de bovenliggende partij, wist het doel niet meer te vinden.