zondag, 23. september 2007 - 17:37

FC Twente speelt met onthutsend zwak NEC

Twente heeft thuis een degelijke overwinning behaald tegen een zwak spelend NEC De ploeg van Fred Rutten domineerde de gehele wedstrijd en NEC-trainer Mario Been mag blij zijn dat de Enschedeërs de tweede helft gas terug namen, want anders had de score nog veel hoger uit kunnen vallen. Nu bleef de score steken op een 3-0 overwinning voor een veel sterker FC Twente.

FC Twente domineerde het spel vanaf de eerste minuut. In een goede eerste helft combineerde de ploeg er op los en waren de Tukkers af en toe minuten lang aan de bal, zonder dat een speler van NEC de bal aanraakte. Met Engelaar en El Ahmadi als smaakmakers op het middenveld werd veelvuldig de aanval gezocht. Dit leidde al vroeg tot de 1-0 voor de thuisploeg. Een vrije trap van de linkerkant van het veld werd goed ingekopt door Rob Wielaert. De verdediger profiteerde van een valpartij van twee verdedigers van NEC, waardoor hij geheel vrij NEC-keeper Babos kon passeren en de 1-0 voorsprong op het scorebord zette.

Na de 1-0 bleef FC Twente goed voetballen en liep NEC achter de feiten aan. Geen duel werd door de Nijmegenaren gewonnen, terwijl FC Twente speelde met de tegenstander. Binnen het kwartier kwamen de Enschedeërs dan ook op een 2-0 voorsprong. Blaise N'Kufo scoorde zijn vijfde doelpunt van het seizoen, nadat El Ahmadi in balbezit kwam na slecht uitverdedigen van Lorenzo Davids. El Ahmadi liep met de bal het strafschopgebied in en legde de bal prima breed op de geheel vrijstaande N’Kufo. De Zwitsers-international wist wel raad met zo'n kans en schoot de bal in de verre hoek achter Babos.

FC Twente bleef daarna het spel maken en NEC liet daar niets tegenover zien. Slechts bij twee schoten van Brett Holman moest FC Twente-doelman Boschker ingrijpen. Aan de andere kant had Gábor Babos het een stuk drukker. Hij hield zijn ploeg op de been bij schoten van Wilkshire en N’Kufo en haalde stijlvol een kopbal van El Ahmadi uit het doel, waardoor zijn ploeg maar met een 1-0 achterstand de rust in ging.

Ook na de rust domineerde FC Twente. Op het moment dat NEC meer van zich af leek te bijten, besliste Luke Wilkshire in de 57e minuut het duel. Na een goed uitgevoerde counter kreeg de Australiër een prima steekbal van Stein Huysems. Wilkshire stond helemaal vrij in het strafschopgebied en schoof de bal rustig achter Babos.

Na de 3-0 was de wedstrijd beslist. NEC liet constant de kaas weer van het brood eten en FC Twente geloofde het wel. Het tempo ging omlaag en Fred Rutten besloot zelfs een aantal vaste krachten rust te gunnen voor het bekerduel van aanstaande donderdag, uitgerekend weer tegen de Nijmegenaren.

NEC heeft nu vier wedstrijden op rij verloren en Mario Been moet zich nu toch zorgen gaan maken over het spel van zijn elftal. Na vijf wedstrijden hebben de Nijmegenaren slechts één punt behaald uit vijf wedstrijden en pas één doelpunt gemaakt in de Eredivisie, waardoor de ploeg nu op de 17e plaats staat.
Categorie:
Tag(s):