zaterdag, 27. oktober 2007 - 23:16

FC Twente superieur aan Feyenoord

Feyenoord heeft voor de tweede keer dit seizoen een gevoelige nederlaag geleden. Na het 4-0 pak slaag tegen PSV vorige maand, verloren de Rotterdammers vanavond terecht met 2-0 van FC Twente, dat vooral in de openingsfase de bezoekers op alle fronten overklaste.

Als een wervelstorm raasde de thuisclub in de eerste helft over het veld. Het duurde zeker een half uur voordat Feyenoord enigszins grip kreeg op de wedstrijd en de schade kon opmeten. Die bleek mee te vallen. In de elfde minuut had Blaise N’Kufo met een harde kopstoot voor de openingstreffer gezorgd.

De tweede helft vertoonde aanvankelijk een heel ander verhaal. Nu was het Feyenoord dat sterk begon, maar de Rotterdammers kwamen niet verder dan enkele schoten van afstand en zagen hun overwicht geleidelijk aan wegglijden. Halverwege de tweede helft kopte de volledig vrijstaande oud-Feyenoorder Stein Huysegems Twente naar een 2-0 voorsprong. Net als bij de eerste goal stond de Australische international Luke Wilkshire met een afgemeten voorzet aan de basis van de treffer.

De bezoekers probeerden in het restant van het duel met aanvallende wissels de score nog te kantelen, maar zowel de Zuid-Koreaan Chun-Soo Lee als veteraan Michael Mols missen simpelweg de specifieke kwaliteiten om in de slotfase een onverwachte ommekeer teweeg te brengen. Sterker nog, in de laatste tien minuten mocht het offensief onmachtige Feyenoord blij zijn dat Twente verzuimde om de score naar een beschamende hoogte te tillen.

En zo blijft het moeilijk om de kracht van het huidige Feyenoord accuraat in te schatten. De Rotterdammers laten tot dusver alle zwakkere tegenstanders kansloos, maar van serieuze opponenten als PSV en FC Twente verliest de ploeg van Bert van Marwijk met duidelijke cijfers. Vooralsnog luidt de conclusie: te groot voor het servet, te klein voor het tafellaken.