vrijdag, 23. februari 2007 - 22:31

FC Utrecht heeft geen kind aan NEC

FC Utrecht had vanavond geen kind aan NEC: 3-0. Een enigszins geflatteerde uitslag, aangezien Utrecht, zeker in de eerste helft, alles behalve goed voetbal liet zien. In tegenstelling tot de bezoekers, probeerde de thuisploeg er nog wel een wedstrijd van te maken.

Kansen kreeg de ploeg van trainer Foeke Booy nauwelijks. De goal van Hans Somers op slag van rust, kwam dan ook als een donderslag bij heldere hemel.

Begin tweede helft gebeurde er van alles. Ricky Kruys werd op schandalige wijze gevloerd door Ferne Snoyl die van de inconsequent fluitende Bjorn Kuipers slechts geel kreeg. Ter vergelijking: in de eerste helft had Edgar Barreto geel gekregen omdat hij een vrije trap te snel nam.

De actie leverde Utrecht vervolgens alleen maar voordeel op. Sterker nog, uit de toegekende vbrije trap, genomen door Joost Broerse, kon Tim Cornelisse voorgeven vanaf rechts. Guiseppe Rossini kon bij de tweede paal zijn eerst goal in 23 wedstrijden binnenkoppen. NEC-doelman Gabor Babos ging hierbij niet vrijuit.

De beslissing, voor zover de overwinning voor Utrecht nog niet zeker was, viel in de 63e minuut na knap voorbereidend werk van de nieuwe aanwinst Ali Boussaboun. Na een korte rush bediende hij Tom Caluwe die op zijn beurt Babos kansloos liet met een stift: 3-0.

Utrecht nadert NEC nu tot op één punt en staat twaalfde. De Nijmegenaren zijn momenteel de nummer tien van Nederland.