zondag, 18. maart 2007 - 19:08

FC Utrecht verlengt negatieve reeks Vitesse

Utrecht

Vitesse is er tegen FC Utrecht niet in geslaagd de negatieve reeks van de laatste weken te doorbreken. De Arnhemmers gingen met 2-0 onderuit in de Galgenwaard.

Het duel tussen beide ploegen, die strijden om een plaats voor de play-offs om een UEFA Cup-ticket, was matig. FC Utrecht was de betere partij en kwam na twintig minuten voetbal dan ook op 1-0. Het doelpunt kwam op naam van verdediger Dickoh, die goed reageerde na een schot van aanvoerder Van Dijk op de paal.

Het doelpunt van FC Utrecht kwam Vitesse-trainer Aad de Mos op een rode kaart te staan. De ervaren oefenmeester was van mening dat Dickoh de openingsgoal uit buitenspelpositie scoorde.

FC Utrecht kwam zes minuten na de rust op een 2-0 voorsprong. Caluwé was het eindstation van een goed uitgevoerde counter. De zege na de goal van Caluwé kwam voor de Domstedelingen niet meer in gevaar. Utrecht deed door de overwinning op Vitesse goede zaken voor een plaats in de play-offs voor Europees voetbal. Vitesse is door de nederlaag definitief afgehaakt voor een UEFA Cup-ticket.