zondag, 25. november 2007 - 22:17

FC Utrecht wint eindelijk een thuisduel

(elfvoetbal) FC Utrecht heeft zondagmiddag tegen NEC voor het eerst dit seizoen een thuisduel gewonnen. De ploeg van Willem van Hanegem wist uit vijf thuiswedstrijden dit seizoen slechts één punt te halen, maar in het zesde duel sleepten de Utrechters wel drie punten uit het vuur in een rommelig, maar leuk duel.

FC Utrecht begon goed aan de wedstrijd. De thuisploeg zette NEC vroeg onder druk, maar creëerde weinig mogelijkheden. De thuisploeg had moeite om een gaatje te vinden in de goed georganiseerde NEC-defensie en kreeg in de 17de minuut het deksel op de neus. Totaal uit het niets kopte NEC-verdediger Jonas Olsson uit een vrije trap van Krisztián Vadócz binnen.

Twee minuten later was het alweer gelijk. Een goede voorzet van Loïc Loval werd in het NEC-doel gegleden door FC Utrecht-aanvoerder Gregoor van Dijk. Het publiek ging achter de thuisploeg staan en Cornelisse kreeg in de 38ste minuut een uitgelezen mogelijkheid om Utrecht op voorsprong te zetten. De rechtsachter schoot de bal ver naast.

Na de rust kreeg NEC meer grip op de wedstrijd. Uitgerekend in een goede fase van de Nijmegenaren scoorde FC Utrecht. Leroy George stuurde Tom Caluwe weg. De Belg zag in de 53e minuut zijn schot gekeerd worden door NEC-doelman Gábor Babos, maar George was sneller bij de afvallende bal dan zijn directe tegenstander en zette FC Utrecht op voorsprong.

De thuisploeg kon niet lang van de voorsprong genieten. Jermaine Lens zag zijn voorzet van links weggewerkt worden uit het strafschopgebied van FC Utrecht, maar de bal viel precies voor de voeten van Lorenzo Davids. De middenvelder van NEC haalde verwoestend uit en zag zijn schot hard in de kruising achter FC Utrecht-doelman Franck Grandel vallen.

In de 69ste minuut was het invaller Rutger Worm die NEC bijna op voorsprong zette, maar zijn schot belandde op de lat. FC Utrecht nam na de kans van Worm de wedstrijd in handen en was het het Robin Nelisse, die ook het aluminium raakte.

Een slotoffensief van de thuisploeg leverde FC Utrecht de verdiende overwinning op. Het was Guiseppe Rossini die in de 89ste minuut het winnende doelpunt aantekende voor de formatie van Willem van Hanegem, door een afzwaaier van Nelisse achter Babos te koppen.

FC Utrecht stijgt door de eerste thuisoverwinning dit seizoen naar de negende plaats in de Eredivisie. NEC komt door de nederlaag niet los van de ploegen uit de onderste regionen en staat dertiende met elf punten uit twaalf wedstrijden.
Categorie:
Tag(s):