vrijdag, 7. september 2007 - 10:04

Feest in Veendam

Veendam

In het weekend van vrijdag 14 en zaterdag 15 september klinkt het centrum van Veendam als muziek in de oren en smaakt het naar meer! Wat is er allemaal te doen? De Pruiverij, de uitmarkt, het straatmuzikantenfestival, optredens van grote artiesten in de buitenlucht op het Museumplein en Feel the Bluesfestival onder dak in cultuurcentrum vanBeresteyn.

Op vrijdag 14 september en zaterdag 15 september is de Pruiverij. Ondernemers presenteren zichzelf met exclusieve hapjes en drankjes.Op vrijdag begint de Pruiverij om 13.00 uur en eindigt om 18.00 uur. Op zaterdag kan er vanaf 11.00 uur al genoten worden van alle heerlijkheden tot 18.00 uur. Alle hapjes en drankjes zijn te koop voor maar € 0,50, € 1,00 of € 1,50. Ook de gezellige kinderattracties maken een bezoek aan de Pruiverij meer dan waard.

Verder is er op zaterdag de Uitmarkt van 11.00 – 19.00 met vanaf 16.00 uur optredens van Ian Parker, Bond tegen Harries en de band New Light. Op de Uitmarkt worden de theatervoorstellingen voor het komende seizoen gepresenteerd. Binnen in vanBeresteyn staat een minibios, waarin alvast een voorproefje wordt gegeven van de komende speelfilms binnen de Filmliga. Ook is de Muziek-, Dans en Theaterschool aanwezig met het aanbod van lessen en cursussen. Bovendien is er informatie te verkrijgen van het Veenkoloniaal Museum en de Stichting Beeldende Kunst.

Op zaterdag staat Veendam ook nog bol van de muzikanten. Om 13.00 uur begint het straatmuzikantenfestival met geweldige artiesten. Dat betekent gratis genieten van 15 geweldige straatartiesten zoals Grumpy Old Men, Lex Koopman, Gerry Wolthof, Curbside Prophets, Willem Bos, Mark Dontje, Marten Paepe, Eric de Vries, Barbara Breedijk, Taneytown, Aaron Stonebeat, Sonja Markowski, Edo Donkers, Teo Feenstra, Sabina & Vera. Het festival eindigt om 16.00 uur en dan beginnen de optredens op het grote podium op het Museumplein.
Provincie:
Tag(s):