donderdag, 26. juli 2007 - 11:09

Feest loopt uit de hand

Barneveld

In de nacht van woensdag op donderdag heeft de politie zeven verdachten aangehouden na een feest in Barneveld. Daar ontstond omstreeks half een, na afloop van het feest, een vechtpartij die uit de hand liep.

Aanwezige politieagenten hielden twee verdachten aan voor mishandeling, waarna tientallen personen zich gingen bemoeien met deze aanhoudingen. Later werden nog vijf verdachten aangehouden. Alle verdachten komen uit Barneveld of Putten en zijn tussen de 16 en 58 jaar oud. Bij de vechtpartij moest de politie enkele charges uitvoeren en raakten enkele personen, waaronder ook politieagenten, gewond. De politie onderzoekt de zaak.

Enkele feestgangers schopten tegen een politieauto en er werd met stenen en flessen naar de aanwezige agenten gegooid. Om de menigte op afstand te houden hebben diverse agenten de wapenstok gebruikt en ook werden twee politiehonden ingezet.

Een 58-jarige Barnevelder werd aangehouden op verdenking van het bedreigen van de politie. Een 20-jarige Barnevelder werd meerdere malen gevorderd het plein te verlaten, maar daar gaf de man geen gehoor aan. Hij werd vervolgens aangehouden. In zijn jaszak werd een halve straatklinker aangetroffen. Twee andere Barnevelders (16 en 17 jaar oud) werden op de Gasthuisstraat aangehouden, omdat zij niet voldeden aan vorderingen van de politie.

Uiteindelijk lukte het met de aanwezigheid van ruim twintig politiemensen uit Gelderland-Midden en omliggende korpsen en ondersteuning van de KMAR om de over het algemeen dronken feestgangers uit elkaar te drijven en weg te sturen en daarmee de rust terug te laten keren in Barneveld.

Volgens de politie was er sprake van buitensporig drankgebruik. Bij de schermutseling raakten twee politieagenten gewond. Zij zijn behandeld in het ziekenhuis en konden daarna hun werk weer hervatten.
Provincie:
Tag(s):