dinsdag, 18. september 2007 - 17:13

Feestelijke dag voor 55-plussers

Amsterdam

Op zaterdag 22 september wordt voor de 15e keer de Gemeentedag voor 55-plussers georganiseerd in de gangen van het Stadhuis en de Foyers van het Muziektheater. Van 11.00 tot 16.00 is er van alles te beleven op deze feestelijke dag, die om 11.30 uur officieel wordt geopend door Marijke Vos (wethouder Zorg).

Ruim 150 Amsterdamse instellingen en organisaties, variërend van zorg, vrijwilligers, migranten tot cultuur en politiek, presenteren zich op de Gemeentedag. Er zijn gemeentelijke diensten, maar ook seniorenorganisaties, musea en andere culturele instellingen aanwezig met leuke aanbiedingen en interessante kortingen.

In de Boekmanzaal staan twintig computers klaar, waar zowel individueel als klassikaal uitleg gegeven wordt over het gebruik van o.a. internet en digitale fotografie. In de Raadzaal vinden lezingen plaats over ‘De Zilveren Kracht’ en ‘Woonservicewijken’ en vanaf 14.00uur zijn er demonstraties rolstoel- en rollatordansen.

De Gemeentedag biedt een afwisselend cultureel programma en wervelende shows. Daarbij klinkt muziek uit alle delen van de wereld, maar ook Nederlandse muziek zal niet ontbreken. Voor sportievelingen is er ‘Bewegen voor Ouderen’, schaken, sjoelen en alle vormen van tennis. Liefhebbers kunnen een kijkje nemen in de vergaderkamer van het college van burgemeester en wethouders en de trouwzalen.

In het Muziektheater kunnen bezoekers naar het internationaal Koffie- en Theehuis met zoete en hartige hapjes uit de hele wereld en zijn er twee swingende podia. Om 14.00 uur wordt op één van deze podia de Quickscan ’Kent u ons nog?’ aangeboden door raadslid Thijs Reuten aan wethouder Hennah Buyne.

In de Koffiekamer Raad wordt er gediscussieerd met Jesse Bos en Daniel Sajet (PvdA), Remine Alberts (SP) en Marieke van Doorninck (Groen Links). In de Filmzaal is een schitterende film te zien over Amsterdam in de jaren 50. De compilatie is samengesteld door het Filmmuseum. Vanaf de steiger bij de Amstel kunnen bezoekers traditiegetrouw weer meevaren met een gratis rondvaart (ook voor rolstoelen), waarbij een Amsterdams gemeenteraadslid als gids fungeert.
Provincie:
Tag(s):