woensdag, 3. oktober 2007 - 16:21

Feestelijke opening de Blink

Eemsmond

Op vrijdag 5 en zaterdag 6 oktober vinden er feestelijkheden plaats in het nieuwe hart van Uithuizen, de Blink. Deze feestelijkheden zijn georganiseerd door de Handelsvereniging Uithuizen (HVU) in samenwerking met de gemeente Eemsmond om de heropening van de Blink te vieren.

Op vrijdagavond 5 oktober vindt er een muzikaal feest plaats. Dit feest start om 19.45 uur en eindigt om 23.00 uur. Tussen 19.45 uur en 20.00 uur trakteren de HVU en de gemeente Eemsmond het publiek op een gratis drankje. Wethouder Harrie Sienot roept het publiek daarop op tot een gezamenlijke toost op het nieuwe plein. Daarna kunnen bezoekers genieten van een hapje en een drankje en de band Live uut Grunn.

Zaterdag 6 oktober staat de Blink van 13.00 uur tot 16.30 uur in het teken van familiefestiviteiten. Waarnemend burgemeester Jaap van Dijk zal de Blink op gepaste wijze officieel openen om 13.30 uur.
Naast een draaimolen, een springkussen en een draaiorgel zal de Rederijkerskamer Vondel op verschillende tijden een komische eenakter opvoeren. Voor kinderen wordt er een ballonnenwedstrijd georganiseerd.

Op dit moment wordt de herinrichting van de Hoofdstraat-Oost en een gedeelte van de Leeuwstraat in samenwerking met de HVU voorbereid. Er komt een autoverbinding van de Hoofdstraat-Oost naar de parkeerplaats Noorderstraat. De gemeente Eemsmond heeft de grond hiervoor gekocht.
Provincie:
Tag(s):