dinsdag, 17. juli 2007 - 13:09

Felle brand bij Koma na explosies

Roermond

De brandweer heeft het vuur bij het bedrijf KOMA BV aan de Energieweg in Roermond onder controle. De brand woedde sinds dinsdagmiddag bij het bedrijf op het industrieterrein Heide-Roerstreek.

Bij de brand kwamen rookgassen vrij die door de brandweer voortdurend zijn gemeten in het afgezette rampgebied en het gebied tussen Thuserhof, Asenray en de Duitse grens. De zeer geringe concentraties rookgassen kunnen buiten het rampgebied lichte prikkeling van de slijmvliezen veroorzaken. De concentraties gaven geen aanleiding tot extra maatregelen zoals het sluiten van ramen en deuren.

De brand brak even voor twaalven uit op het dak van het bedrijfspand. Daar waren dakdekkers aan het werk. Alle medewerkers van KOMA en het dakdekkersbedrijf werden in veiligheid gebracht, evenals het personeel van de bedrijven ernaast. Er zijn geen slachtoffers gevallen.

De brandweer van Roermond bestreed de brand, geassisteerd door korpsen uit Noord- en Midden-Limburg en Duitsland. Rond 15.15 uur gaf de brandweer het sein brand meester.

In de omgeving zijn her en der roetdeeltjes neergedaald. Er wordt nog onderzocht of die schadelijke stoffen bevatten. De uitslag daarvan wordt begin volgende week verwacht. De brandweer adviseert tot die uitslag bekend is handen na contact goed te wassen en groenten uit moestuinen en akkers niet te gebruiken.
Provincie:
Tag(s):