zaterdag, 1. december 2007 - 14:05

Felle gebouwbrand in Groninger binnenstad

Groningen

Een felle brand heeft zaterdagochtend de bovenste verdieping van een pand aan de Popkenstraat in de stad Groningen volledig verwoest. De melding van de brand kwam om 07.45 uur binnen bij de alarmcentrale in Groningen. De brandweer van Groningen rukte volgens de middelbrandprocedure uit met twee tankautospuiten en de hoogwerker.

Het eerste voertuig was binnen 5 minuter ter plaatse. De brand was toen al uitslaand en de complete bovenverdieping stond in lichterlaaie. Door de inzet van de hoogwerker had de brandweer het vuur binnen tien minuten onder controle.

Het pand is een oude opslag van een bioscoop aan de Poelestraat, waar het gebouw aan de achterzijde aan grenst. De brandweer kon voorkomen dat het vuur oversloeg naar de bioscoop. Wel was sprake van rookontwikkeling in het gebouw, maar de brandweermensen hebben de filmzaal geventileerd.

De bovenste verdieping van de opslag werd door de brand helemaal in de as gelegd. De onderliggende twee bouwlagen raakten zwaar beschadigd. De naastgelegen parkeergarage aan de Naberpassage liep geen brandschade op.

Aanvankelijk werd melding gemaakt van de aanwezigheid van een persoon in het gebouw op het moment dat de brand uitbrak. Brandweer en politie hebben echter niemand aangetroffen. Wel was bekend dat er in het pand een kraker gehuisvest was. De politie heeft de oorzaak van de brand in onderzoek.
Provincie:
Tag(s):