vrijdag, 29. juni 2007 - 15:58

Ferrari domineert de vrijdag op Magny-Cours

De eerste dag van de Grand Prix van Frankrijk is volledig gedomineerd door het team van Ferrari. In de eerste vrije training was Kimi Raikkonen nog de snelste geweest voor teamgenoot Felipe Massa, in de tweede sessie was de volgorde omgekeerd. De snelste tijd van Massa was wel iets langzamer dan die van de Fin vanochtend.

Verrassende derde in de tweede training was Scuderia Toro Rosso-coureur Scott Speed. De Amerikaan gaf slechts drie tienden van een seconde toe op de Ferrari’s. Ook teamgenoot Vitantonio Liuzzi zat er lekker bij met een vijfde tijd.

Kampioenschapleider McLaren is er op het circuit van Magny-Cours nog niet echt aan te pas gekomen. Vanochtend een derde en zesde tijd voor Fernando Alonso en Lewis Hamilton. In de tweede sessie kwamen de heren niet verder dan achtste en vierde plek.

Ook de vernieuwde auto van Honda komt vooralsnog niet uit de verf. Jenson Button en Rubens Barrichello realiseerden de vijftiende en achttiende tijd en dat is nog niet de verwachte stap vooruit. Anthony Davidson van het tweede team van Honda, Super Aguri, reed daarentegen de negende tijd.

Bij het team van Spyker waren er problemen voor Christijan Albers. De Nederlander reed slechts negen rondjes. Ter vergelijking, Super Aguri-coureur Takuma Sato reed met 49 ronden het meest van allemaal. Albers kwam bij lange na niet aan dat aantal en kon daardoor ook zijn tijd van vanochtend niet verbeteren. Teamgenoot Adrian Sutil eindigde voor de coureur uit Laren, maar de tijd van de Duitser was langzamer dan die van Albers in de eerste training.
Categorie:
Tag(s):